Viime viikolla sain ispiraation tehdä lapsille uudet päänlämmittimet ja varsinkin pojan pipon kohdalla koin pitkästä aikaa onnistumisen iloa.

1038919.jpg

Pipo onnistui siis omasta mielestäni hyvin ja ilokseni poikakin tykkää siitä. Tosin koskaan ennen en ole kirjovirkkausta tehnyt ja varmaan on olemassa sillekin ihan oma tekniikkansa jolla kuvion saisi siistimmäksi, mutta eipä tuo tuoltaansakaan tunnu menoa haittaavan. Turkoosi lanka on jotain Alfaa ja ruskea Red Heard jotain (muistaakseni). Kerien vyötteet katoavat tyttären leikkeihin sitä mukaa kun ne kerien ympäriltä päästelen... Pipon oli tarkoitus olla kokonaan turkoosi ja vain pääkallo ruskealla, mutta turkoosi loppui kesken. Pääkallon kuvan otin jostain Novita-lehden neulemallista.

Tyttärelle neuloin korvaläppäpipon:

1038924.jpg

Malli: Moda 6/2007 malli nro 40, suurinpiirtein. Piti muokata langalle sopivammaksi ja mielestäni ohjeessa on virhe, vai miltä kuulostaa tällaiset silmukkamäärät kuin otsaa varten 35s ja niskaa varten 2x18s?
Puikot: 3.5mm ja 4mm
Lanka: Novita Nina ja Tango

Virkkasin pipon myös itselleni ja neuloin ihan ensimmäiset oikeat sormikkaat!

1038926.jpg

Olen tosi ylpeä sormikkaista, niistä tuli oikein hyvän malliset ja varmasti tulevat pidettyä. Tähän asti olen välttänyt sormikkaiden neulomista, koska olen kuvitellut, että minulla ei riitä kärsivällisyys sormien neulomiseen, mutta ainakin seiskaveikan paksuisella langalla ei se niin karmeaa ollutkaan. Sormikkaisiin otin mallia syksy 2007 Novitasta, malli nro 9. Aloitin 40s:lla ja kavensin ranteessa 36:een. Pipon lanka on Rusticaa.