Viimeviikkoina on ollut paljon kesäistä tekemistä, jotain muuta kuin käsitöitä ja hyvä välillä niinkin. Jotain olen kuitenkin käsityösarallakin ehtinyt tehdä. Reilu viikko sitten virkkasin kummitytön isosiskolle laukun samalla mallilla kuin kummitytöllekin. Kummitytön laukku oli tällainen, toisesta laukusta en harmikseni saanut kuvaa, koska kamerasta oli akku totaalisen tyhjä ja laturi oli kotona. Toinen laukku oli virkattu mustasta Novita Malibusta ja reunus oli musta-valkoista Tangoa.

Nämä unisukat neuloin Regia silkistä.
134658.jpg

Lainasin kirjastosta Sukkasillaan -kirjan ja siinä neuvotaan, kuinka tehdään sukan varrensuuhun kaunis käännetty reuna. Nämä sukat neuloin ihan sen takia, että halusin kokeilla tuota reunuksen tekoa. Tosi kiva siitä tulikin :). Jatkossa käytän varmaan monissa sukissa.

Kun olin pieni tytön tylleröinen, mummoni opetti minulle haarukkavirkkausta. Koskaan en kuitenkaan ole tullut hankkineeksi itselleni sitä haarukkaa, kunnes joku aika sitten nyt jo edesmenneessä Ompelutarvikkeessa piipahtaessani. Tietenkään mummon opit eivät olleet enää muistissa vaan muistia piti verestää mummolta peritystä Valittujen Palojen Suuresta käsityökirjasta, missä olikin selitetty haarukkavirkkaus oikein hyvin havainnollistavin kuvin.

134656.jpg

Minun kuvastani ei puolestaan taida kovin paljon valaistua :P. Virkkasin kaksi erillistä kaistaletta pitsihaarukalla ja yhdistin ne toisiinsa. Em. kirjassa on neuvottu monta tapaa kaistaleiden yhdistämiseen.

134657.jpg

Mietin, että pitäisiköhän tuohon huiviin virkata vielä reunukset ja ehkä laittaa hapsutkin?

Joululahjat jo käyvät ajatuksissa, vaikka heinäkuun loppua vielä eletäänkin. Tänä vuonna jos kerrankin aloittaisi lahjojen teon ajoissa...

Minäkin läksin mukaan Salaiseen neuleystävään, sekin tulee työllistämään käsityörintamalla ajoittain seuraavan neljän kuukauden ajan =).