Joskus nuorempana, paljon nuorempana, yritin kerran neuloa kirjoneuletta. Lankana oli vaaleanpunaista ja viininpunaista mohairia. Tarkoituksena oli tehdä vaaleanpunaiselle pohjalle viininpunaisia tähtiä. Muistan vain, että kuviot vetivät myttyyn ja pahasti, koska neuloin puseron takakappaletta suorilla puikoilla. Siitä ei ole minkäänlaista muistikuvaa, että valmistuiko pusero koskaan, vai tyssäsikö se ensimmäiseen kuvioraitaan.

Nyt sitten uskaltauduin kokeilemaan kirjoneuletta uudestaan. Tällä kertaa aloitin pienemmällä haasteella eli lapasilla. Kahdessa värissä oli siinäkin jo riittävästi haastetta. Vähän vielä tuli myttyjä, mutta ihanat ne kuitenkin ovat =)

370313.jpg

Malli: Moda 6/2005
Lanka: Maija
Puikot: 2½mm ja 3mm

370315.jpg

Lapaset kätkevät sisäänsä kynsikkäät. Ensimmäinen kerta kun neuloin mitään sormikkaan tapaista.

370317.jpg

Perinteiseen tapaan en osallistu Lankahamsterikisaan vaan peesailen kannatusjoukoissa. Mielestäni oma lankavarastoni ei ole vielä liian suuri...

Myöskään tämänkertaiselle SNY-kierrokselle en osallistunut, vaikka edellisen loputtua lupasin, että ehdottomasti osallistun seuraavaankin. Tämä uusi tuli vain vähän liian pian edellisen perään.

Rukista olen selvitellyt nyörit, mutta siihen se on jäänytkin. Nyt oikeastaan karstojen puute on se harrastusta jumittava tekijä. Ja niitä karstoja en varmaan lähiaikoina raaski ostaa, rahat menevät toisenlaisiin käsityötarvikkeiseen. Tässä kuussa olen ostanut mm. nauhahiomakoneen, kuumailmapuhaltimen, santapaperia, lakkaa, maalia, pensselin, kaapimen, seinäkiskoja, kahdenlaisia hyllynkannattimia, ruuveja... Ensi kuussa pitää ostella lisää maalia ja lakkaa, liimapuulevyä ja käydä sahauttamassa hyllylevyjä. Mutta on se ihanaa, kun nyt on paikka missä noita vähemmänkin siistejä harrastuksia voi tehdä =).

Mitenhän muuten on, pystyisiköhän villaa karstaamaan sellaisilla karstan näköisillä koiranharjoilla?