Eilen leivoimme lasten kanssa pipareita
24018.jpg

Tässä Pikkusisko:
24019.jpg

Ja tässä Isoveli:
24021.jpg

Isoveljelle sattui viime tiistaina koko illan riehumisen ja hulinoimisen päätteeksi haaveri, kirjahylly tuli vastaan. Sänkyynmenon sijasta lähdinkin sitten käymään ipanan kanssa ensiavussa ja kaksi tikkiä haavaan piti ommella. Ihmeen nätisti kuitenkin lääkäri sai ommeltua, vaikka pikkupotilas huusi ja kiemurteli.
24024.jpg

Leipomisesta vielä; sain päähäni paistaa myös kahvikakun pipareitten jälkeen samoilla uuninlämmityksillä ja tein kakun sillä periaatteella, mitä kaapista löytyy. Tällainen reseptistä tuli:

3 munaa
2 dl sokeria
1.5 dl juoksevaa margariinia
n. 1 prk luumumarmeladia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
loraus maitoa

Vatkailin munat ja sokerin vaahdoksi, sen jälkeen margariini, luumumarmelaadi ja keskenään sekoitetut jauhot,leivinjauhe ja mauste ja pari lorausta maitoa, kun taikinasta tuli tässä vaiheessa melko jäykkää. Paistoin 175 asteessa vajaan tunnin, olisi voinut olla kokonaisen tunnin.
24017.jpg
Hyvää tuli =)

Neulomatta en ole sitten kuitenkaan malttanut olla... Puolustuksekseni voin sanoa, että päänsäryn perimmäinen syy ei sitten kuitenkaan ollut lihasjumi, vaan ilmeisesti poskiontelot. Tulehdusta niissä ei kuitenkaan ollut, oireet tosin olivat niin selvät, että päätettiin punkteerata (Se oli ihan hirveetä kamalaa!! Jos saisin valita, niin mieluummin jopa synnyttäisin kuin menisin siihen toimenpiteeseen enää uudestaan). Vaikka tulehdusta ei ollutkaan, niin huuhtominen kuitenkin auttoi, toiselta puolelta, toista puolta ei saatu auki. Nyt sitten taas kerran popsuttelen lääkekuuria ja jotain turvotusta laskevaa, poskionteloissa on ilmeisesti niin kova turvotus, että se aiheuttaa samanlaisen säryn kuin tulehduksessa. Ei tätä sairastamista enää jaksais, toivottavasti tää nyt loppuis.

Niistä neulomisista toisen kerran lisää kuvien kera.