Ensimmäinen kesämme tässä talossa oli niin kiireinen, että käsitöille en ehtinyt juuri suoda ajatustakaan. Vielä keväällä pihaa haravoidessani kuvittelin, että kesällä istun keinussa neuloen tai jos on liian kuuma, niin levitän huovan omenapuitten varjoon ja neuloskelen siellä... Totuus oli ihan jotain muuta. Lapioin, kannoin kiviä, ajoin nurmikkoa, leikkasin pensaita ja pensasaitaa ja loppukesä meni marjoja ja omenoita keräillessä (omenoita lojuu pihamaalla edelleenkin). Ja päivät olin töissä. Elokuun lopussa päättyi määräaikainen työsuhteeni, joten nyt on ollut aikaa taas käsitöillekin ja pihakin alkaa olla jo siinä kunnossa, että meidän puolesta talvi voi tulla (mitä nyt vielä lehdet pitää haravoida/ajaa ruohonleikkurin kerääjään kunhan ne joskus tippuvat).

Ja sitten niihin neulomisiin:

908469.jpg

Pipo 4-vuotiaalle
Malli: Moda 2/2007, malli nro 47
Puikot: 3mm tai 3.5mm, en ihan varmaksi muista...
Lanka: Sandnesin Alpakka
Muuta: Tämän aamun pyöräilylenkillä tyttö alkoi valittamaan, että kutittaa...

908476.jpg

Kauluri 6-vuotiaalle
Malli: Oma
Puikot: 3mm
Lanka: Sandnesin Alpakka
Muuta: En saanut edes valokuvaa otettua niin, että kauluri olisi ollut pojan yllä, kutittaa...

Ilmeisesti ei auta muu kuin käydä suosiolla ostamassa Woolia ja neuloa molemmille uudet versiot.

Nämä sukat valmistuivat jo elokuun puolella:
908462.jpg

Sukat 4-vuotiaalle
Malli: voisin sanoa että oma, vaikka tätä mallia on näkynyt siellä sun täällä, niin mitään ohjetta en kuitenkaan käyttänyt
Puikot: 3mm
Lanka: seiskaveikka
Muuta: Sukista tuli oikein hyvin istuvat ja tuo mallineule tuntuu olevan napakempaa kuin tavallinen suora joustin. Kun keksisi vielä pojallekin sopivan yhtä napakan mallineuleen.